Verhuur Verkoop

Veelgestelde vragen

De boot is niet langer dan 15 meter en gaat niet sneller dan 20 km/u. Mooi! Dat betekent dat er GEEN vaarbewijs nodig is om een Qrafter te besturen. Iedereen boven de 18 jaar mag een Qrafter loungeboot besturen. Door de stabiliteit zijn onze loungeboten erg makkelijk te besturen
Tot 4 dagen van tevoren kun je kosteloos annuleren. Jouw vaartocht wordt dan omgezet in vaartegoed en jouw reservering kan kosteloos worden verplaatst. Zolang het niet hard regent of stormt is het prima vertoeven op een Qrafter. Echter, wanneer de weersomstandigheden dusdanig zijn dat het varen niet meer het plezier geeft wat het hoort te geven, is de reservering kosteloos te annuleren en te verplaatsen naar een moment dat het wel mooi weer is. Goed weer gegarandeerd dus!
In geval van slecht weer is er sprake van onze goedweer-garantie van Qrafter. Zolang het niet hard regent of stormt is het prima vertoeven op een Qrafter. Echter, wanneer de weersomstandigheden dusdanig zijn dat het varen niet meer het plezier geeft wat het hoort te geven, is de reservering kosteloos te annuleren en te verplaatsen naar een moment dat het wel mooi weer is. In onze voorwaarden meer over deze goed-weer garantie.
Wij verhuren 2 type loungeboten. Op onze Lounger is er plek voor 12 personen (ivm covid-19 maatregelen max 6 ivm 1,5 meter afstand) Op onze Qruiser is plaats voor maximaal 8 personen(ivm covid-19 maatregelen max 4 ivm 1,5 meter afstand).
Eigen hapjes en drankjes zijn toegestaan, echter hebben wij liever niet dat er teveel alcohol aan boord meegaat. We bieden genoeg arrangementen aan op onze website.
Nee, in samenwerking met de locatie gaat de BBQ alleen mee aan boord in combinatie met een BBQ arrangement.
Is er na het varen geen schade geconstateerd dan zorgen wij ervoor dat het borgbedrag binnen 2 dagen wordt overgemaakt op jouw rekening. Eventueel te laat terugbrengen van de boot wordt ook verrekend met het borgbedrag. Zorg er dus voor dat je de boot op tijd terugbrengt.
Het is mogelijk om een handmatige reservering aan te laten maken. Je kunt dan een mailtje sturen naar info@qrafter.nl met jouw gewenste dag en tijdstip en dan zorgen wij dat je per mail een handmatige reservering ontvangt die je daarna gelijk kan bevestigen door de betaling te verrichten.
Dat is gemakkelijk te zien door op de site je gewenste dag en tijdstip aan te geven. Je ziet dan vanzelf de beschikbaarheid staan. Wil je naar stap 2, maar wordt er aangegeven dat dit dagdeel vol is. Helaas, dit betekent dat dit dagdeel volgeboekt is. Probeer dan een andere dag of een ander dagdeel.
Mocht huurder de afgesproken tijd van terugkomst om welke reden dan ook niet gaan halen, dan dient huurder verhuurder hiervan zo spoedig mogelijk telefonisch in kennis te stellen. Indien het vaartuig meer dan een kwartier later dan het afgesproken tijdstip op de overeengekomen plaats wordt overgedragen, brengt verhuurder € 40,- per kwartier extra in rekening en heeft verhuurder recht op vergoeding van eventuele verdere (gevolg-) schade, tenzij de verlate teruggave niet aan huurder kan worden toegerekend.
Met een telefoon of tablet kun je gemakkelijk zien of het dagdeel na jouw reservering nog beschikbaar is. Reserveer het dagdeel hierna of neem contact op met ons, zodat wij een reservering kunnen aanmaken.
De minimale tijdsduur van een vaartocht is 3 uur (180 minuten).
Geef eerst aan wanneer je wilt varen en welk dagdeel. Daarna beland je bij de stap waar je kan kiezen uit de heerlijke arrangementen. In samenwerking met de locatie hebben we geprobeerd lekkere arrangementen aan te bieden op de Qrafter.

Varen

Tijdens de instructie van onze walkapitein wordt er goed uitgelegd waar je precies kunt varen en welke routes leuk zijn. Het vaargebied van de Qrafter in Rotterdam is de Zevenhuizerplas. De Zevenhuizerplas is een grote plas bij de stadswijk Nesselande. Er zijn een aantal gebieden waar het absoluut niet is toegestaan om te varen. Vaar niet de woonwijk in. Dit is niet mogelijk in verband met de hoogte van de palen van het zonnedoek en de ondiepte van het water daar. In Loosdrecht kun je varen op het gehele plassengebied. Dit is erg ruim. Na de instructie krijg je een kaart mee waarbij duidelijk te zien is waar je kunt varen
De geluidinstallatie werkt vrij simpel. Je kunt kiezen tussen het luisteren van de radio of bepaal zelf de muziek en luister via bluetooth vanaf je telefoon.
De boot is niet langer dan 15 meter en gaat niet sneller dan 20 km/u. Mooi! Dat betekent dat er geen vaarbewijs nodig is om een Qrafter te besturen. Iedereen boven de 18 jaar mag een Qrafter besturen.
Huisdieren zijn toegestaan aan boord van de Qrafter. Uit ervaring kunnen wij melden dat huisdieren het ook fantastisch vinden om te varen op een Qrafter.
Lang! Als er rustig gevaren wordt kunnen de accu’s probleemloos een dag mee. Vaar rustig, want het heeft geen zin om hard te varen. Als je de motor op 50% van zijn kracht zet maakt hij veel minder lawaai en heb je alsnog een hele goede snelheid om de plas rond te cruisen.
Nee, eigenlijk valt dat reuze mee. De boot is heel ruim, maar de vaareigenschappen van de boot zijn zo goed dat het voor iemand die nooit heeft gevaren prima te doen is. Het is heel belangrijk om overal rustig te varen. Dan kan er niet zoveel fout gaan.
Ja, op onze Lounger is er een klein toiletje aan boord. Ideaal voor de kleine boodschap en iets minder ideaal voor de grote boodschap.
Goed! Het anker is ideaal om een lekkere plek op de plas uit te kiezen waar je uit de wind van het zonnetje kan genieten. Gooi het anker uit op een plek dichtbij de kant waar het niet zo diep is. Bevestig vervolgens het touw aan de boot en start met
genieten!
Ja, voor de zonnige dagen biedt ons zonnedoek op de Qrafter uitkomst.
Als je rustig vaart en niets geks doet is de kans op schade heel klein. Echter, wanneer er toch een schadegeval is, kun je het beste zo snel mogelijk contact opnemen met ons.
Hi, Qrafter hier👋

Waar kunnen we je mee helpen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Bel Qrafter085 0657288 Wij zijn vandaag een dagje vrij! Waarschijnlijk neemt er niemand op. Tussen 9:00 tot 20:00 uur is iemand aanwezig.
WhatsApp Qrafter Mail info@qrafter.nl
Liever een eigen Qrafter?

Vaar 100% elektrisch, stil en schoon met onze Dutch-build modellen. Bekijk ons aanbod.